Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Nieuw bij PPC Pittem

Gault&Millau bekroont ons paardenbloemenijs met Innovation Award

Op maandag 8 september 2025 werd tijdens de uitreiking van de Gault&Millau Catering Awards in Brussel ons team voeding bekroond met de prijs voor Innovation in Catering.

De winnende inzending was ons paardenbloemenijs – een unieke creatie op basis van paardenbloemen geplukt op ons eigen domein, ontwikkeld in samenwerking met een lokale hoeveproducent. Het ijs werd voor het eerst geserveerd tijdens de jubileumpicknick ter gelegenheid van 80 jaar Psychiatrisch Ziekenhuis Pittem.

Het initiatief is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen team voeding en team voedselbos, en toont hoe zorg, natuur en voeding elkaar kunnen versterken. De jury prees het project voor zijn duurzaamheid, originaliteit en vernieuwende aanpak in de zorgsector.

Gault&Millau benadrukte tijdens de uitreiking het groeiende belang van kwaliteitsvolle, smaakvolle maaltijden in collectiviteitskeukens zoals ziekenhuizen, scholen en woonzorgcentra – keukens die dagelijks een veel groter publiek bereiken dan de horeca, en een grote impact hebben op het welzijn van mensen.

“Een erkenning waar we trots op zijn,” zegt het team. “Niet alleen voor het ijsje zelf, maar ook voor de visie en samenwerking die eraan voorafging.”

Het volledige juryrapport kan je nalezen in het officiële Gault&Millau-magazine, op pagina 32: